Столична община се отказа да ремонтира стадиона на отбора на премиера

Столична община се отказа да ремонтира стадиона на отбора на премиера
Не искам да се правят спекулации, че ремонтът се прави, само защото аз съм картотекиран в местния футболен отбор, каза Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столична община се отказа от намерението си да ремонтира стадиона на отбора от Югозападната „В" група „Витоша" - Бистрица, в който е картотекиран премиерът Бойко Борисов.

Според част от столичните общински съветници ремонтът е наложителен, тъй като в района на спортното съоръжение има свлачище, предаде бТВ.

Общинският съветник от ГЕРБ Робер Янакиев каза от своя страна, че трябва да се инвестира сега, за да не тръгнат масите надолу и да затрупат спортното съоръжение.

Според него ще е нелепо да се стигне до този вариант и хората в района да не могат да спортуват.

Предвидената сума за модернизацията на съоръжението е около 510 000 лв., която трябваше да бъде предоставена от Специализирания общински приватизационен фонд.

Секретарят на фонда Бойко Секиранов разкри, че около 250 хил. лв. от предвидените пари трябва да отидат, за да се налее над 500 кубика бетон за укрепване на свлачището.

Освен укрепването на трибуните, проектът предвижда поставяне на рампи и седалки. Седящите места ще станат 1200, въпреки че в Бистрица живеят около 4000 души, а на мач ходят по 100-150 зрители.

Големият брой седалки се обяснява с това, че стадионът приема отборите и на съседни села.

Славчо Галев от управителния съвет на отбора на „бистришките тигри", с които играе и премиерът Бойко Борисов, заяви, че за първи път чува за съществуването на свлачище.

„Стадионът е построен през 1970 г. Занимавам се с футбола в Бистрица почти от тогава и за първи път чувам, че има свлачище," каза Славчо Галев.

„Искрено съжалявам, че това населено място, което е част от София ще остане без модерно спортно съоръжение. Не искам да се правят спекулации, че ремонтът се прави, само защото аз съм картотекиран в местния футболен отбор," каза Бойко Борисов.

Той отправи молба към столичния кмет Йорданка Фандъкова да предаде на общинските съветници да извадят от дневния си ред точката, която предвиждаше реконструкцията на съоръжеието.

От пресцентъра на Столичния общински съвет съобщиха, че докладът за пълен ремонт на стадиона в софийското село Бистрица е оттеглен и няма да се гледа на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

#„Витоша" #Бистрица #ремонт #стадион #свлачище #Бойко Борисов #Столична община #Столичен общински съвет #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници