Борисов одобри номинацията на Кунева за просветен министър, внася я в парламента

Борисов одобри номинацията на Кунева за просветен министър, внася я в парламента
Меглена Кунева Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Кунева за министър на образованието и науката е одобрена от премиера Бойко Борисов. В сряда той ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов се е срещнал с  Кунева и двамата са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство.

По-рано днес министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев е л своята оставка в Министерския съвет.

Тази сутрин в интервю за Bulgaria ON AIR заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева съобщи, че оставката й ще бъде депозирана при министър-председателя. По думите й това е съвсем логичната развръзка при така създадения хаос в обществото - "с тиражирането и внушаването на неистини за българското образование".

В неделя в Бургас Борисов вече заяви, че Тодор Танев ще бъде назначен за негов съветник.

Оставката на Танев беше поискана от премиера след разговор с ръководството на Реформаторския блок в четвъртък миналата седмица.

„Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане”, мотивира се премиерът.

Танев обаче заяви, че смята, че министерството се е справило отлично с работата си и не намира мотив да подаде сам оставката. На няколко пъти подчерта, че с него разговор за оставката му не е проведен от нито премиера, нито поне от началника на кабинета му.

#министър на образованието и науката #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници