Производството срещу Христо Бисеров за пране на пари е прекратено

Производството срещу Христо Бисеров за пране на пари е прекратено
БГНЕС
A A+ A++ A

През декември 2015 г. той се възползва от правото си по глава 26 от Наказателно-процесуалния кодекс като поиска разследването срещу него да бъде прекратено или в съда да бъде внесен обвинителен акт в тримесечен срок.

Софийският градски съд (СГС) е прекратил производство за пране на пари срещу бившия зам.-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров. През декември 2015 г. той се възползва от правото си по глава 26 от Наказателно процесуалния кодекс, като поиска разследването срещу него да бъде прекратено или в съда да бъде внесен обвинителен акт в тримесечен срок. Обвиняемите имат право на това искане, когато са минали две години от привличането им като такива.

Съдията докладчик Атанас Атанасов е разпоредил прекратяване на съдебното производство на основа прокурорско постановление от 3 февруари, с което е прекратено разследването срещу Бисеров и сина му Ивайло Главинков за пране на пари. Главинков бе разследван и за данъчни престъпления

Също през декември, СГС оправда изцяло Христо Бисеров по всички обвинения, за които прокуратурата внесе обвинителен акт през пролетта. Сред тях не фигурираше това за пране на пари.

Христо Бисеров беше даден на съд за три престъпления - неплатени данъци в особено големи размери (близо 19 000 лева), нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари (около 700 000 лева) по сметки в Швейцария.

 

#Христо Бисеров #съд #данъци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници