Кабинетът Ципрас ще успокоява фермерите с обещание за по-ниски данъци

Кабинетът Ципрас ще успокоява фермерите с обещание за по-ниски данъци
Източник: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкото правителство обсъжда възможност да излезе с контрапредложение пред фермерите в момент, когато продължават земеделските блокади по пътища и гранични пунктове в цялата страна в знак на протест срещу спорната пенсионна реформа, съобщава в. "Та неа".

Очаква се въпросното контрапредложение, изготвено от министерството на труда, да бъде оповестено от премиера Алекис Ципрас на поисканата от фермерите среща с него.

Според изданието контрапредложението на правителството щяло да включва по-ниски данъчни ставки за фермерите за периода 2017-2019 г. Например, ставката върху доходите за 2017-2018 г. да падне до 10 на сто. Правителственият законопроект предвиждаше първоначално ставка от 14 на сто за 2017 г., 17 на сто за 2018 г. и 20 на сто за 2019 г., съобщава БТА.

Правителството на Ципрас отива на този ход на фона на ескалиращо социално напрежение в страната.

Блокади и контраблокади има на границата с България. Товарни камиони са блокирани и от двете страни на границата с Турция. Протести и блокади има също в района на Халкидики и край Солун и по основните пътни артерии - австомагистралата Егнатия и тази между Атина и Солун.

Фермерите възнамеряват да "обсадят" Солунското летище. Земеделски производители от Западна Гърция пък обявиха, че са решени да продължат протестите, като блокирани остават граничните пунктове с Македония, съобщават гръцките медии.

#гръцките фермери #данъчни ставки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници