София е склонна да приеме ограничение на социалните добавки за българите във Великобритания

София е склонна да приеме ограничение на социалните добавки за българите във Великобритания
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

България е готова да отстъпи по отношение на продължителността на периода, за който ограниченията ще бъдат в сила.

България е готова да направи компромис по отношение периода на ограничаването на социалните плащания за имигранти във Великобритания от други европейски държави, но не и за детските добавки, които те получават. Това стана ясно от изказване на зам.-министъра на външните работи на България Румен Александров по време на Европейския съвет в Брюксел, цитиран от The Guardian.

България е готова да отстъпи по отношение на продължителността на периода, за който ограниченията ще бъдат в сила за плащания, когато работниците във Великобритания вече са започнали да ги получават.

Особено чувствителна за страната обаче остава темата за предложените от Лондон ограничения на детските добавки за работници, чиито деца се намират извън Великобритания, заявява още Александров. По-рано Дейвид Камерън поиска плащанията да бъдат индексирани спрямо стандарта на живот на страната на произход на имигрантите.

Полската делегация по-рано също направи изказвания, според които темата за намаляването на детските добавки за гражданите ѝ във Великобритания е чувствителна и е възможно по нея да не бъде постигнат компромис тази вечер.

 

#Великобритания #социални помощи #ЕС #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници