Сърбия: Преминаването на мигранти през България и Сърбия остава нелегално

Сърбия: Преминаването на мигранти през България и Сърбия остава нелегално
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Всеки опит за влизане на мигранти в Сърбия от България се счита за нелегален,'' заяви сръбският министър на труда и социалната политика Александър Вулин.

Той уточни, че "единственият легален маршрут е този, който минава през Република Македония и че няма друг път".

"Естествено, съществува вероятност хората да използват възможността да заобиколят правилата и по-специално тези, които няма да могат да продължат пътят си - имаме предвид икономическите мигранти", поясни Вулин. Сръбският министър допусна появата на трафиканти на хора, които ще злоупотребяват със съдбата на тези лица и Сърбия се бори срещу това явление, "възможно най-добре от всички по този маршрут".

"Сръбската полиция е заловила най-много трафиканти на хора, при нас има най-много полицейски постъпки срещу трафиканти, най-много са и отнетите коли. Има нелегални маршрути, но те нямат нищо общо с легалните", поясни Александър Вулин и потвърди, че има засилен полицейски контрол на македонско-гръцката граница, в който участват служители от пет държави.

Според него "броят на мигрантите не зависи само от строгия контрол, но на първо място от войната в Сирия, отношенията между ЕС и Турция, както и от климатичните условия в Средиземно море". Вулин подчерта, че Сърбия ще изпълнява решенията на страните от този маршрут. "В случай, че Австрия, или която и да е друга държава определи бройка за прием или за преминаване на транзит, ние веднага ще изпълним това изискване", каза от министърът на труда и социалната политика.


#бежанци #мигранти #Александър Вулин #Сърбия #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници