Издирваната и у нас двегодишна Данка била блъсната от кола, тялото ѝ е изхвърлено на сметище

Издирваната и у нас двегодишна Данка била блъсната от кола, тялото ѝ е изхвърлено на сметище

фейсбук

A A+ A++ A

Сръбските власти разкриха подробности за убийството на 2-годишната Данка Илич, която бе в неизвестност 10 дни.

Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич заяви, че полицията разполага с признанията на двама заподозрени и с веществени доказателства в подкрепа на тези признания.

И двамата мъже са 50-годишни и работят за местното водоснабдително дружество. Те са блъснали момиченцето съслужебна кола, която е снабдена с GPS.

2-годишната Данка изчезна от район Банско поле в град Бор на 23 март. Установено е, че тя е убита в същия ден, в който е изчезнала, предаде bTV.

Очевидно е била блъсната от автомобил, а шофьорът и неговият спътник са взели тялото, за да прикрият престъплението си, като са го изхвърлили на сметище.

Разследването е установило, че момичето е изчезнало в рамките на минути, когато майката е отишла до колата, за да донесе вода за друго дете. Данка очевидно е излязла от двора на къщата си на пътя.

По това време заподозрените са спрели близо до къщата, за да се почерпят. Когато са приключили и са запалили колата, са блъснали детето. Майката е видяла тази кола и мъжа, но не е знаела какво са направили.

Според полицейското разследване заподозреният е взел тялото на момиченцето и го е поставил върху инструментите на задната седалка на автомобила.

Когато майката повикала бащата на Данка в момента, в който изчезва, той спира колата на заподозрените и ги пита дали са виждали малко момиче, на което те отговорили, че не са виждали.

Заподозрените се отправили към сметището и изхвърлили тялото на момиченцето. Единият от тях по-късно се отзовал на призива на шефа си и се включил в издирването на момиченцето, каза вътрешният министър.

Двамата заподозрени са били разпитани от полицията на втория ден от изчезването на Данка, включително и на полиграфски тест, на който единият от тях се е провалил.

Полицията е използвала всички данни от телефоните в района, частните камери за наблюдение, GPS данните от автомобилите в околността. По време на 10-тдневното издирване са били претърсени всички къщи, мазета, дупки, автомобили и гори.

Сметището, където заподозрените са изхвърлили тялото на детето, според техните показания, подкрепени от GPS данните от автомобила им, е претърсвано два пъти.

Тялото на Данка все още липсва. Полицията има информация, че единият от заподозрените го е преместил на 28 март.

#Сърбия #дете

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници