Министър Ненчев няма да подава оставка

Министър Ненчев няма да подава оставка
БГНЕС
A A+ A++ A

Политическото ръководство на БЗНС реши лидерът на партията Николай Ненчев да остане министър на отбраната, като му дава мандат да води преговори за намиране на ефективно решение и запазване целостта, силата и първоначалния смисъл на Реформаторския блок.

Решението е било взето на заседание в Банско, след като през седмицата се заговори за оставка на Ненчев. Също така във вторник на Изпълнителния съвет на партиите в Блока той изразил резерви към меморандума за ускоряване на реформите, който в петък беше подписан от премиера Бойко Борисов.

Подобно и на Народна партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов, от БЗНС искат конкретика на текстовете и сроковете в документа, особено за правосъдната реформа. От ДСБ и депутатите от гражданската квота, които свалиха подкрепата от правителството, заявяват, че няма да подпишат меморандума. Така на практика възложената задача от БЗНС към Ненчев за обединение в Блока изглежда нереализируема.

"Заявяваме категоричната си подкрепа за водената от министър Николай Ненчев патриотична и в този смисъл евроатлантическа политика в сферата на националната сигурност", пише в позицията на БЗНС, разпростанена до медиите. От формацията приемат като изключителен успех в упражняваната от него власт, следните постигнати цели:

- разбити корупционни схеми;
- категоричната му воля за разсекретяване на досиетата на комунистическото военно разузнаване;
- извършената геостратегическа промяна на ориентацията на България и връщането й в лоното на демократичния цивилизован свят и скъсване с евразийския проект;
- приемането на програмата за модернизация на армията в условията на надвиснали заплахи.

 

#Николай Ненчев #министър #оставка #правителство #ГЕРБ #БЗНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници