Меркел: Европа не може да позволи Гърция да потъне в хаос

Меркел: Европа не може да позволи Гърция да потъне в хаос
БГНЕС
A A+ A++ A

Европа не може да позволи Гърция "да изпадне в хаос", заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел на фона на дълбокото разделение между страните - членки на ЕС, заради кризата с имигрантите.

Европа не може да позволи Гърция "да изпадне в хаос", заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел на фона на дълбокото разделение между страните - членки на ЕС, заради кризата с имигрантите, предаде Би Би Си.

Австрия и няколко балкански страни въведоха ограничения, която остави хиляди имигранти в капан в Гърция.

Меркел заяви, че европейските нации не са се борили за оставането на Гърция в еврозоната, за да я оставят после да потъне в хаос. Канцлерът застана зад решението си да остави границите на Германия отворени за имигранти, въпреки че това доведе до намаляване на рейтинга й.

Близо 1 милион души потърсиха убежище в Германия миналата година, което доведе до напрежение в управляващата коалиция и възраждане на крайнодесния екстремизъм.

Но пред германската телевизия ARD Меркел заяви, че няма план Б и няма да приеме промяна в курса си. Тя отхвърли идеята за въвеждане ограничения за броя на мигрантите.

През следващите седмици канцлерът ще бъде изправена пред сериозно изпитание, тъй като предстоят местни избори в три германски провинции.

Относно Гърция Меркел заяви: "Сериозно ли смятате, че всички държави от еврозоната, които миналата година се бориха за това Атина да запази еврото (и от които ние бяхме най-строгите), могат да позволят една година по-късно Гърция да бъде потопена в хаос?"

 

 

#Гърция #Ангела Маркел #Германия #бежанска криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници