Себастиян Курц: Гърция трябва да спре мигрантите по пътя им към Северна Европа

Себастиян Курц: Гърция трябва да спре мигрантите по пътя им към Северна Европа
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Австрийският министър на външните работи призова Гърция да спре мигрантите и бежанците, от продължаване на тяхното пътуване към Северна Европа, като допълни, че Атина трябва да задържа новопристигналите в центровете за регистрация от вида „hotspots“.

„Ние трябва да сложим край на гръцката политика, която се състои в това да им позволява да се насочват на север“, заяви Себастиян Курц в интервю за „Зюддойче цайтунг“.

„На тези, които успеят да пристигнат в Гърция, не трябва да им бъде позволявано да продължат пътуването си“, каза той.

„Ние работим в посока Гърция да създаде „hotspots“ с помощта на ЕС, за да поеме отговорност за тези хора и ние оказваме натиск, защото нищо не се случва“, посочи още Курц.

След няколко месеца на закъснения Гърция отвори четири от петте „hotspots“, в които мигрантите трябва да бъдат регистрирани и да се преценява дали могат да получат убежище. И четирите съоръжения се намират на гръцките острови.

С тези центрове „ние предлагаме помощ на тези, които се нуждаят от закрила, но не можем да им позволим да продължат пътуването си“, допълни още австрийския първи дипломат. Той допълни още, че за него решението от септември на Австрия и Германия да отворят границите на Европа за бежанци е „сериозна грешка“, която спешно трябва да бъде поправена.


#Себастиян Курц #Северна Европа #Австрия #ЕС #мигранти #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници