„Заман“ с нова проправителствена линия

„Заман“ с нова проправителствена линия
БГНЕС
A A+ A++ A

След като турската полиция влезе в редакцията на опозиционния всекидневник „Заман“, днес излезе първият му тираж с явно проправителствена насоченост.

На първа страница вместо обичайните критики е поместена статия за амбициозен проект на правителството за изграждане на мост за 3 милиарда долара между европейския и азиатския бряг на Истанбул, предава АФП, цитирана от БГНЕС. Интернетът ни е прекъснат, не можем да използваме нашата система, е заявил за агенцията журналист от всекидневника, добавяйки, че днешното издание не е правено от персонала на „Заман“.

В унисон с проправителствения печат „Заман“ публикува също на първа страница снимки на погребението на „мъчениците“, убити при сблъсъците с кюрдските бунтовници с югоизточна Турция. На видно място е и снимка на президента Ердоган, който държи ръката на възрастна жена и обявява, че държавният глава ще приеме жени на празника на жената следващата седмица.

Вестникът, който излизаше в тираж 650 000 екземпляра, пусна в събота, малко преди да бъде поставен под контрол, брой за „Деня на срама“ за свободата на печата в Турция. Както бе вече съобщено, турската полиция разпръсна със сълзотворен газ и гумени куршуми протестна демонстрация в Истанбул пред редакцията на всекидневника, който бе окупиран от силите на реда. Уволнен бе и главният му редактор Абдулхамит Биличи.

 

#Турция #медии #вестник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници