САЩ: „Ал Кайда" е неспособна на нов 11 септември

САЩ: „Ал Кайда" е неспособна на нов 11 септември
По официална статистика броят на загиналите при атентатите от 11 септември е 2 974 души. Снимка: 911conspiracy.tv
A A+ A++ A

Ядрото на терористичната мрежа „Ал Кайда" е неспособно да осъществи нов удар с огромен брой жертви както на 11 септември 2001 година, твърдят американски представители от сферата на разузнаването от борбата с тероризма.

Правителствените експерти на САЩ смятат също, че следващата година не е висока и вероятността от атака с използването на химическо, биологично, ядрено и радиологично оръжие, заяви Роберто Кардило, зам.-директор на Националното разузнаване, цитиран от агенция „Ройтерс”.

Той и неговите колеги обявиха тези изводи на конференция с журналисти, на която бе направена равносметка за потенциала на „Ал Кайда" година след ликвидирането на лидера й Осама бин Ладен.

Кардило заяви, че ядрото на „Ал Кайда" е претърпяло стратегическо поражение от Арабската пролет. Нейните участници показаха, че не изпитват симпатии към агресивния ислям.

Това, което безпокои американците и техните съюзници в чужбина, е опасността от домашен екстремизъм или от „вълци единаци", които се радикализират чрез интернет и сайтове, свързани с „Ал Кайда" и нейните филиали, допълва БГНЕС.

#Ал Кайда #11 септември #САЩ #Осама Бин Ладен #Арабската пролет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници