Йохана Микл-Лайтнер: Гърция да спре да внушава лъжливи обещания на мигрантите

Йохана Микл-Лайтнер: Гърция да спре да внушава лъжливи обещания на мигрантите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

''Цялата отговорност за драматичните сцени при опита за нелегално преминаване на македонската граница носят тези, които внушават на хората в Идомени /Сухово/ лъжливи очаквания,'' каза австрийският министър на вътрешните работи Йохана Микл-Лайтнер по повод вчерашното нелегално нахлуване на около хиляди мигранти от Гърция в Република Македония. Лайтнер призова мигрантите да останат в Гърция.

"Този, който желае доброто на хората в лагера, трябва да ги посъветва да приемат настаняването и подсигуряването им на топли места. Вместо това продължават да им внушават, че е възможно на тяхна отговорност да потеглят към желаната от тях страна. Това е безотговорно и трябва да се осъди по най-острия начин", каза още австрийският министър.

Йохана Микл-Лайтнер приветства властите в Скопие за усилията им в борбата срещу нелегалната миграция. "Македония до момента е направила повече за стабилността на Европа, отколкото някои страни членки на ЕС", подчерта Йохана Микл-Лайтнер.

Сред мигрантите, които вчера нахлуха на македонска земя, бяха открити листовки на арабски език. На тях има и схема как да нарушат държавната граница и да нахлуят на македонска територия. На листовката има карта, на която са очертани пътеките и начините, по които трябва да се движат мигрантите.

На тях е изписан и часът на тръгване от Идомени /Сухово/, лагерът, който се намира недалеч от македонската граница. "Балканският маршрут" за мигранти официално бе закрит по време на срещата на върха ЕС-Турция на 7-ми февруари в Брюксел. 


#мигранти #бежанци #граници #ЕС #Македония #Гърция #Австрия #листовки #Йохана Микл-Лайтнер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници