Поддръжниците на терористите също трябва да се смятат за такива, заяви Ердоган

Поддръжниците на терористите също трябва да се смятат за такива, заяви Ердоган
A A+ A++ A

Според турския президент определението за терористи трябва да бъде разширено, за да включва и поддръжниците, които са също толкова виновни.


Поддръжниците на терористите също трябва да бъдат смятани за такива, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Според него определението за терористи трябва да бъде разширено, за да включва и поддръжниците, които са също толкова виновни, предаде агенция "Ройтерс", цитирана от БТА.

"Титлите им на депутати, академици, автори, журналисти не променят факта, че те всъщност са терористи. Терористичните актове са успешни заради тези привърженици, тези съучастници", каза Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

Основният въпрос в случая не е свободата на словото и на пресата, а контратероризмът, настоя президентът.

"Не само човекът, който дърпа спусъка, а и тези, които са направили това възможно, трябва да бъдат определяни като терористи", заяви Ердоган след последния бомбен атентат в Анкара, при който загинаха 37 души.

"Някои кръгове у дома и в чужбина са на кръстопът. Те ще се присъединят или към нас, или към терористите. Няма среден път", каза той.

Полицията задържа 11 души във връзка с терористичното нападение в Анкара в неделя вечерта, което уби 37 души. Премиерът Ахмет Давутоглу заяви, че има много сериозни данни, че то е дело на кюрдски бунтовници. 

#Турция #Реджеп Ердоган #терористи #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници