Стрелба в Брюксел

Стрелба в Брюксел
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Вероятно полицейската акция е свързана с парижките атентати от 13 ноември, когато при координирани атаки загинаха над 130 души.

Прокуратурата потвърди, че има престрелка, но без подробности. По информация на агенция "Ройтерс", инцидентът е станал по време на обиск в къща.

Операцията се провежда в близост до квартал „Моленбек", където се оказа координационният център на атентатите в Париж. Единственият пряк участник в събитията е Салах Абдеслам, който все още се издирва.

Възможно е да има повече от един преследван заподозрян, писа "Ройтерс". Повечето източници на телевизия France 24 говорят за двама заподозрени, но няма официална информация от властите.

По-рано в Брюксел бяха чути изстрели, а трима полицаи са били ранени, писа белгийското издание Le Soir. Според France 24 поне двама, може би трима полицаи са ранени, единият от които - сериозно. Блокирани са улици в южното предградие Форе.

Инцидентът се е случил на улица "Дю Дрие", където мъж е открил огън срещу трима полицаи на федералната полиция. Той е стрелял два пъти, като при първата престрелка са присъствали двама полицаи, а при втората, секунди по-късно, се е появил трети полицай. Все още не е ясно какво оръжие е било използвано. Улицата е затворена за движение.

Кметът на района Марк-Жан Жизел потвърждава за стрелбата и добавя, че броят на въоръжените не е ясен.

Две училища и две детски градини в квартала са затворени от съображения за сигурност. Учениците и децата са останали вътре и са в безопасност, съобщават от кметството.
Много улици в квартала са затворени. Около полицейските ограждения се струпват полицаи и минувачи, както и притеснени родители на децата, които чакат операцията да приключи в затворените училища.

Местните медии предават, че в училищните сгради има специални обезопасени помещения, където са събрани всички ученици.

Федералната полиция помоли медиите да не правят снимки и да не заснемат видеа в квартала. Районът близо до ЖП-линия, свързваща Брюксел с Париж и Амстердам е отцепен, над него лети хеликоптер.

#полиция #Брюксел #стрелба #атентати #обиск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници