Европейската Комисия отложи реформирането на правилата за убежище

Европейската Комисия отложи реформирането на правилата за убежище
БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия отложи публикуването на предложенията за реформа на общата система за даване на убежище, съобщи агенция "Ройтерс".

Целта вероятно е да бъдат избегнати нови противоречия, докато европейските лидери обсъждат сделка с Турция за справяне с мигрантската вълна.

ЕК трябваше да направи първото си официално изявление за реформата на Дъблинския регламент утре – ден преди срещата на върха на ЕС, която започва в четвъртък. В петък лидерите на 28-те държави-членки се надяват да финализират споразумението с Анкара.

Еврокомисията обаче обяви, че ще разпространи мерките най-рано на 6 април. Италия, през която влизат най-много мигранти, и Германия, която е основната им цел, настояват решенията за бежанците да се правят на европейско ниво и получилите статут да бъдат преразпределяни.

Според настоящите правила Италия, както и Гърция, би трябвало да задържат стотиците хиляди търсещи убежище, дошли по бреговете им, без да им позволяват да се отправят към Западна Европа. Те би трябвало и да обработят молбите.

Масово обаче мигрантите не желаят да подават документи в първите държави от ЕС, в които влизат, а вместо това се стремят да стигнат основно в Германия. На практика Италия и Гърция просто ги оставят да продължат на север.

 

#Европейска комисия #мигранти #бежанци #ЕС #Франция #Дъблински регламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници