Сирийци в обсадените градове са принудени да пасат трева, за да оцелеят

Сирийци в обсадените градове са принудени да пасат трева, за да оцелеят
БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийци в обсадените райони от градове Дараа и Дар аз Зуур са принудени да пасат трева и да ядат зеленина от горите в района, защото хранителните доставки са напълно прекъснати, съобщи в петък Световната програма на ООН по прехраната.

"В най-тежките случаи хората не ядат по цели дни и изпращат децата си да просят и засищат глада с трева и зеленина от дивата природат", се казва в доклад на организацията.

Дар аз Зур е под обсада от части на "Ислямска държава", а Дараа – на правителствената армия. Основните усилия на ООН са фокусирани върху Дараа, а военните от Дамаск още не са позволили хуманитарни конвои да влязат в града, макар примирието да навлиза в третата си седмица. Опитът за спускане на храна от прелитащ самолет се оказа неуспешен.

В домакинствата в двата града се хранят най-много веднъж дневно и то се дава приоритет на децата, допълват от ООН. Пресен хляб в Дараа има от време на време и то на цени, които са си жив рекет – около 30 пъти по-високи, отколкото в близкия Дамаск. Оризът струва 17 пъти по-скъпо, отколкото в столицата.

 

#Сирия #глад #трева #армия #ООН #хляб #ориз #рекет #Дараа #деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници