Има задържан за атентата в Истанбул, жертвите вече са пет

Има задържан за атентата в Истанбул, жертвите вече са пет
A A+ A++ A


Истанбулската полиция е задържала един човек по подозрение за съпричастност към атентата на булевард Истиклял в града. Това съобщи ТВ каналът НТВ, позовавайки се на източник от полицията. Няма информация за името на задържания, тъй като в страната действа забрана средствата за масова информация да разгласяват подробности по водещи се разследвания.

Генералната прокуратура на Турция е назначила петима прокурори в отдела за борба с тероризма, които ще водят следствието. Засега няма информация да участие на някоя терористична организация в атентата.

По послледна информация загиналите при взрива в центъра на Истанбул вече са пет. Валията на града Васип Шахин съобщи,че ранените са над 20 души, но може да има още жертви. По данни на турския министър на здравеопазването Мехмед Мюезиноглу при самоубийствения атентат в Истанбул са ранени 36 души, пише вестник Hurryet. Сред тях има 12 чуждестранни граждани и дете. Седем от пострадалите, настанени в болница, са в критично състояние.

Няма пострадали български граждани по първоначална информация при атентата на оживената търговска улица в Истанбул, съобщиха за БГНЕС от МВнР, като уточниха, че до този момент няма информация от нашите консулски служби в Турция.

По думите на Шахин експлозията е причинена от атентатор самоубиец. Полицията проверява самоличността на извършителя, според някои информации той е имал съчастник.

Експлозията стана в сърцето на търговския център на града - на централния булевард "Истиклял" в квартал "Бейоглу", който води към площад "Таксим". Според някои данни, взривът е избунхал пред полицейското управление в квартала.

Наблизо се намират немското училище и германският културен център, за които предишните дни бе съобщено, че има заплаха от терористичен атентат.

По това време на булевард "Истиклял" има много хора, включително и чужденци, затова се предполага, че експлозията е била насочена срещу цивилни граждани. Смята се също, че тя е свързана с отменения от властите в града митинг на кюрди, който беше насрочен за днес и който  е във връзка с честването на Кюрдската нова година -  Невруз.

Все още все още никой не е поел отговорност за случилото се.  

#жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници