Кери: Насилието в Сирия трябва да отслабне още, а хуманитарната помощ да се увеличи

Кери: Насилието в Сирия трябва да отслабне още, а хуманитарната помощ да се увеличи
A A+ A++ A

 

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви днес, че крехкото частично примирие в Сирия е намалило равнището на насилие там, но той иска то да отслабне още повече, а потокът от хуманитарна помощ да се увеличи, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В интерес на истината преди три седмици малцина смятаха, че прекратяване на бойните действия в Сирия е възможно, заяви Кери пред руския си колега Сергей Лавров в началото на срещата им в Москва.

Действаме в тясно сътрудничество, включително при работата в Международната група за подкрепа на Сирия. Макар и крехко, спирането на огъня дава резултат, отбеляза държавният секретар. Според някои оценки насилието е намаляло с 85-90 процента, добави Кери, цитиран от ТАСС.

Москва и Вашингтон постигнаха напредък по множество сложни въпроси, каза американският първи дипломат и припомни, че това е третото му посещение за по-малко от година.

Равноправният диалог между Русия и САЩ за Сирия позволи да се постигне успех. Трябва да продължим да работим за установяване на равновесие в интересите ни, каза Лавров в началото на срещата.

#Джон Кери #Лавров #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници