Във Франция арестуваха предполагаем терорист на висока позиция

Във Франция арестуваха предполагаем терорист на висока позиция
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

В Париж и в Брюксел, по време на специализирани операции, бяха задържани предполагаеми терористи, като един от тях е бил на висока позиция в терористична мрежа.

Френският гражданин, който беше арестуван в четвъртък в парижко предградие, е заемал висока позиция в една от терористичните мрежи, обяви министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов.

По-рано министърът съобщи, че благодарение на ареста на заподозрения е предотвратен терористичен акт, подготовката за който бил в "напреднала" фаза.

„Както се подозираше, задържаният е бил на висока позиция в терористична мрежа, която е готвила удари във Франция“, каза Казньов. Личността на арестувания не бе разкрита. Министърът посочи, че арестът е бил предшестван от сериозно разследване, в сътрудничество с други европейски служби.

В съседна Белгия, при полицейска операция в две брюкселските общини Жет и Скарбек бяха арестувани шестима души. Телевизионната и радио компания RTBF съобщава, че целта на операцията са били хора, които са могли да участват в терористичните нападения във вторник. При операцията са се включили специални полицейски части и хеликоптер.


#Франция #полиция #терористичен акт #Париж #Бернар Казньов #Белгия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници