Да спре произволът с банковите такси при плащания към държавата, искат реформаторите

Да спре произволът с банковите такси при плащания към държавата, искат реформаторите
БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок ще внесе проект за промени в закона за държавните такси. Това съобщи на брифинг в Народното събрание депутатът от парламентарната група на РБ Антони Тренчев. По думите му проблемът е важен, защото ощетява милиони българи.

Тренчев го нарече „феномен в българската реалност” и безобразен произвол в банковите такси. Даде и примери при превеждане на пари за заплащане при издаване на лична карта и свидетелство за съдимост, при които независимо от малката сума банковата такса е 6 лв. Често банковата такса е 100% в сравнение с цената на услугата. Според него тези ценови нива са недопустими. И предлагат да се инсталират задължително пост терминали за картово плащане- до всяко едно гише, където се очаква плащане, да може да се направи това с дебитна карта.

На второ място- забрана за дискриминационно третиране на преводите. Това означава да не се допуска таксите към държавата за една и съща сума да са по-високи в сравнение с плащане към частно дружество.

Ще се въведат и парични санкции за нарушения на финансовите институции. А контролът ще се упражнява от Комисията за защита на потребителите.





#Тренчев #реформаторски блок #държавни такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници