Експлозия в Брюксел, задържани са 7 души при антитерористична операция

Експлозия в Брюксел, задържани са 7 души при антитерористична операция
БГНЕС
A A+ A++ A

При мащабна полицейска акция в белгийската столица, която започна снощи, вече са задържани 7 души, съобщава БНТ. Според непотвърдени информации двама от задържаните са били на летище Завентем и на метростанция Малбек, малко преди атентатите. Те са заснети от видеокамерите за наблюдение със самовзривилия се Фалид Бакрауи.

По време на операцията са чути взривове и стрелба, съобщи телевизия RTBF.

Полицията провежда днес нова серия операции на площад Мейзер в брюкселската община Скарбек на североизток. Очевидци съобщават за две силни експлозии. Акцията се провежда в същия район, откъдето тримата терористи в брюкселското летище са тръгнали преди атентата.

Полицията и военни патрули са блокирали района. Създаден е широк периметър за сигурност. В района на операцията има и кола на армейски сапьори. Жителите на квартала са евакуирани.

Снощи и призори полицията в Брюксел извърши няколко обиска, при които също бе открита стрелба. В кв. "Скарбек" на 22 март, часове след атентатите на летището и в метрото на белгийската столица, бяха открити бомби в използваното от терористите жилище.

Така наречената Ислямска държава ще бъде разрушена, заяви американският държавен секретар, който е на посещение в Брюксел. Пред Джон Кери белгийският премиер е потвърдил намерението на страната да изпрати изтребители Ф-16 за операции срещу джихадистите в Сирия. До средата на миналата година Белгия учстваше в операциите срещу Ислямска държава в Ирак, но се изтегли.



 

#Брюксел #експлозия #полицейска акция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници