Споразумение между САЩ и Русия да не обсъждат бъдещето на Асад, засега

Споразумение между САЩ и Русия да не обсъждат бъдещето на Асад, засега
ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Позицията на Москва, че бъдещето на сирийския президент Башар ал Асад не бива да се обсъжда в момента, срещна разбиране от страна на Вашингтон, заяви руският заместник външен министър Сергей Рябков, цитиран от Ройтерс.

"До голяма степен настоящият политически процес стана възможен, тъй като в крайна сметка Москва срещна разбиране от Вашингтон в основната ни теза, че решаването на въпроса за бъдещето на сирийския президент на този етап не бива да присъства в дневния ред", каза Рябков, цитиран от агенция Интерфакс, коментирайки резултатите от вчерашното посещение в Москва на американския държавен секретар Джон Кери.

Политическият преход в Сирия е тема, която на този етап разделя лагерите на президента Асад САЩ, Русия и светската опозиция в страната.

На този етап властта в Дамаск, а и Кремъл настояват държавният глава да остане на власт до провеждането на демократични избори. Вашингтон и повечето западни сили иска Асад да се оттегли в хода на промените. Опозицията, на свой ред, отказва участие в преговорите до незабавна оставка на президента, припомня БНТ.

#Асад #Джон Кери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници