Нов повод за паника в Белгия! Убит е служител по сигурността в АЕЦ „Тианж“, пропускът му за достъп е откраднат

Нов повод за паника в Белгия! Убит е служител по сигурността в АЕЦ „Тианж“, пропускът му за достъп е откраднат
ТАСС
A A+ A++ A


Служител по сигурността в белгийската атомна електроцентрала „Тианж“ е бил убит в белгийския град Шарлероа, а пропускът му за централата е откраднат. Това съобщи вестник Dernière Heure, позовавайки се на източници в местната полиция, предаде ТАСС.

Преди това вестникът съобщи, че АЕЦ „Тианж“ е била основната цел на атаките на терористичната група в Брюксел.

„Служителят по сигурността на АЕЦ е бил убит през нощта на четвъртък, когато се разхождал с кучето си. Това престъпление остана напълно незабелязано от медиите, но днес източници в местната полиция потвърдиха, че неговият пропуск, който позволява достъп до централата, е била откраднат“, пише вестникът.

В деня на убийството на охранителя телевизионния канал RTBF съобщи, че през последната седмица властите са иззели пропуските на 11 работници в АЕЦ "Тианж"- тоест след ареста в Брюксел на главния заподозрян за терористичните актове в Париж Салах Абдеслам, който е член на същата групировка, която на 22 март извърши атентатите на летището и в метрото в белгийската столица.

По-рано вестник Derniere heure обяви, че брюкселските терористи са възнамерявали да нападнат белгийски ядрени централи, но са били принудени да сменят целите, притиснати в ъгъла от полицейските претърсвания и арестите на членове на групата в Брюксел.

#Абдеслам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници