Похитителят на самолета позволи на египтяните да напуснат самолета

Похитителят на самолета позволи на египтяните да напуснат самолета
A A+ A++ A

Египетските граждани напускат похитения самолет, кацнал на кипърското летище.

В същото време диспечерите съобщиха, че загубили контакт със самолет A320 на авиокомпания Egypt Air веднага след излитането, съобщава новинарския портал „Аль-Яум ас-Сабиа”, позовавайки се на източници от летището в Кайро.

Според последните данни, неизвестен терорист с колан с експлозиви е похитил самолета, извършващ полет от Александрия до Кайро. Все още няма информация за националността на похитителя.

В момента преговарящият екип се опитва да установи контакт с терориста. Все още не се знае дали той е сам. До момента от терориста не са получени никакви искания.

Вестник „„Прото тема” съобщи, че самолетът е отведен на специална площадка на летището. Кипърската полиция е под тревога. В Министерството на правосъдието се провежда извънредна среща. На летището пристигат линейки.

Самолет А320 кацна в Кипър на летището в Ларнака в 08:50 местно време. Отвличането на самолета станало на 70 мили от кипърското летище, което дало разрешение за кацане.

Авиокомпанията „Egypt Air” потвърди отвличането на полет MS181. Очаква се компанията да направи официално изявление.

По-рано „Асошиейтед прес” съобщи, че на борда на похитеният самолет на Egypt Air може да има бомба. По-първоначална информация в самолета се намират има 80 души, но по данни на Франс прес, позоваваща се на египетските летищни власти, в самолета се намират 55 пътници и седем членове на екипажа. Точният брой на пътниците се установява.

#самолет #египтяни #терорист #бомба #летище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници