Система за видеонаблюдение ще следи за мигранти на българо-сръбската граница

Система за видеонаблюдение ще следи за мигранти на българо-сръбската граница
БГНЕС
A A+ A++ A

Да бъде изградена система за видеонаблюдение на българско-сръбската граница в района на Драгоман планират от „Гранична полиция“, съобщи бТВ. Тя ще е подобна на действащото съоръжение на българско-турската граница.

До края на годината трябва да приключи подготовката на документите, а обявяването на обществената поръчка за изграждането на системата най-вероятно ще стане в началото на следващата година. Това бе посочено при представянето на резултатите от приключилите програми на европейския фонд за външните граници, съобщи БТА.

От "Гранична полиция" отчитат, че в момента мигрантският натиск е по-голям на изход от страната ни, затова и ще бъде изграждана система на българско-сръбската граница с център за видеонаблюдение.

Участъкът, който покрива турската граница от Лесово до Малко Търново, струва 16,6 млн. евро. За авиобазата на "Гранична полиция" в София са инвестирани 6,8 млн. евро.

От дирекцията отчетоха, че за последните години пред електронните гишета за сканиране на международни паспорти с чип на летищата във Варна, София и Бургас са преминали над 1 млн. души.

 

#българо-сръбската граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници