Британци кръстиха Афиа малко горилче, родено с цезерово сечение

Британци кръстиха Афиа малко горилче, родено с цезерово сечение
A A+ A++ A

Родена с цезарово сечение горила получи името Афиа след анкета на общественото мнение. След проучване сред 9000 души бебето горила, родено в зоологическата градина в Бристол, беше кръстено Афиа.

В Гана името й означава „родено в петък дете”. Името е подбрано, тъй като малката горила се родила в петък вечерта преди седем седмици.

Сред останалите предложения били имената Маьомбе и Пианга. Тъй като горилата е изкуствено родена и отгледана от хора в първите си седмици заради здравословни причини, сега тя трябва да бъде внимателно въведена сред групата горили. Тя не е свикнала и с погледите на любопитни посетители.

Майка й Кера била в критично състояние по време на раждането, за това се наложила да се извърши рядка за маймуните операция за изваждане на малкото. Майка й продължава да е в нестабилно състояние. В момента за Афиа се грижат служителите на зоопарка, въпреки че в градината друга женска горила на име Ромина е показала майчински инстинкт и е дала знаци, че най-вероятно ще приеме да се грижи за малкото.

„Нашата цел е сега да върнем Афиа сред животните. Не бива да живее повече с хора, а да се върне при семейството си”, съобщиха от зоологическата градина.

#британци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници