Откриха масов гроб в Палмира

Откриха масов гроб в Палмира
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Армията откри в петък общ гроб с останките на 24 цивилни, от които три деца, и на 18 военни, уточнява сирийски военен източник пред АФП.

Жертвите са били или обезглавени, или разстреляни от джихадистите, които контролираха града в продължение на десет месеца.

Тленните останки са пренесени във военната болница в Хомс и някои вече са идентифицирани, добавил източникът. На 27 март след 20-дневна офанзива сирийската армия с помощта на бойци, подкрепящи режима, и мощната руска авиация прогониха джихадистите от Палмира в централната провинция Хомс.

Според Сирийския център за наблюдение на правата на човека намерените останки са на офицери и на членове на техните семейства, екзекутирани от екстремистката групировка след влизането й в града през май 2015 г. ИД изби най-малко 280 души по време на окупацията си на Палмира, заяви ръководителят на НПО Рами Абдел Рахман.

Въпреки ужасите на войната в Сирия, която от март 2011 г. досега е взела повече от 270 000 жертви, рядко има съобщения за откриването на масови гробове в страната.

#Сирия #масов гроб #Палмира #офицери #Ислямска държава #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници