Мащабна полицейска операция в Брюксел, евакуират хора от община Етербек

Мащабна полицейска операция в Брюксел, евакуират хора от община Етербек
ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

В брюкселската община Етербек започна мащабна полицейска операция, съобщава руската информационна агенция Интерфакс, като се позовава на данни от местните медии.

Съгласно разпространената информация към момента се провежда евакуация на населението. В акцията са задействани около 50 представители на органите на реда, включително специалисти по разминиране и снайперисти. На място са пристигнали и спасителни служби.

Според медията на място има около 50 полицаи, сред които сапьори и снайперисти. Има и служители на спешните служби.  Живеещите в близките домове са евакуирани.

Властите за момента не дават информация каква е целта на акцията.

 

Междувременно няколко белгийски медии съобщават за още един шести арестуван при вчерашните обиски. Според фламандската телевиция ВРТ това е Билал ел Махухи, белго-мароканец, родом от Брюксел. Той има 5-годишна присъда за терористична дейност в рамките на процес миналата година срещу организацията "Шариат за Белгия“, но я излежава вкъщи с електронна гривна. За него се знае, че през 2012 г. е ходил да се сражава в Сирия, където е загубил крака си.

За момента не са известни повече подробности.

#Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници