Изпращат още 300 военни да спират мигрантите по границите

Изпращат още 300 военни да спират мигрантите по границите
БГНЕС
A A+ A++ A

Още 300 души от Българската армия ще бъдат насочени към границите ни, за да контролират бежанския поток. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в откриването на тактическо учение „Ответен удар 16“ в „Ново село” край Сливен.

Сега взехме решение с министъра - 300 души допълнително пращаме на границата защото това е близо 1000 километрова граница и не навсякъде може да бъде поставена ограда. Досега сме осигурили близо 100 млн. лв. за огради, техника и командировачни”, коментира Борисов.

Министър-председателят обясни, че допълнителните сили ще бъдат разположени така, че да осигуряват контрол и безопасност върху границите на страната ни. „На ден залавяме по 90-100 души, ако някой премине турската или гръцката граница бива залавян у нас”, поясни премиерът.

По думите на Борисов се прави всичко възможно и се води превантивна дейност, така че да се знае, че у нас не могат да преминат границите на ЕС. „Трябва да се внимава да не се насочи политиката към религиозни войни, там оправяне няма”, каза още премиерът.

Борисов добави, че в момента министрите на отбраната и вътрешните работи ежечасово комуникират с колегите си от съседните държави, за да се контролира бежанският поток. „ България е отворена само през официалните контролно-пропускателни пунктове. Всичко останало е затворено”, посочи министър-председателят.

#военни #граници #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници