Няма да приватизират ВМЗ поне до 2018-та година

Няма да приватизират ВМЗ поне до 2018-та година
БНР
A A+ A++ A


ВМЗ Сопот не е включено в плана на дружествата, подлежащи на приватизация, съобщават от пресслужбата на Агенция за приватизация и Следприватизационен контрол.

В началото на всяка календарна година по искане на Министерство на финансите АПСК изготвя бюджетна прогноза за три години, която се актуализира в рамките на годината, и която включва очаквани парични постъпления от реализираните приватизационни сделки за дружествата, включени за приватизация през съответната година. В тази прогноза следва да се включат всички дружества, подлежащи на приватизация и които не са включени в списъка по чл.3 ал. от ЗПСК (т.нар. „забранителен списък“). В зависимост от препоръките на министерствата принципали и отчитайки готовността им за приватизационна продажба, за всяко от дружествата индивидуално се преценява през коя година от този тригодишен период да бъде заложено за приватизация, обясняват от АПСК.

От агенцията припомнят, че с Решение на Министерски съвет, прието на заседанието му от 19.06.2013г., е одобрен мащабен план за преструктуриране на „ВМЗ“ ЕАД, гр. Сопот с цел стабилизиране и финансово оздравяване на дружеството. През януари тази година министерство на икономиката е уведомило АПСК, че процесът на стабилизиране на дружеството ще продължи още 2 години и в тази връзка изразява становище, че приватизацията на „ВМЗ“ ЕАД на този етап не би била целесъобразна.

"Съобразявайки се със становището на министъра на икономиката, АПСК не е предвидила осъществяването на приватизационна процедура за продажба на „ВМЗ“ ЕАД нито през тази година, нито през следващата 2017 година и не е предприемала никакви действия в тази насока. т.е. „ВМЗ“ ЕАД не е включено в Плана за работа на АПСК за 2016 година", обясняват от приватизационното ведомство.

#ВМЗ #приватизация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници