Ситуацията в Идомени е взривоопасна - организации насъскват мигрантите да нахлуят в Македония

Ситуацията в Идомени е взривоопасна - организации насъскват мигрантите да нахлуят в Македония
БГНЕС
A A+ A++ A

"Ситуацията в Идомени е взривоопасна и има опасност от повторение на инцидентите от неделя”, пишат гръцки медии, позовавайки се на собствени полицейски източници и на Министерството за гражданска защита.

За избухването на насилието в региона са отговорни "странни" неправителствени организации, които са солидарни с бежанците и мигрантите и все още не могат да бъдат открити, пишат някои гръцки информационни портали. По непотвърдена информация бежанците отново са повикани на среща, на която ще им се обясни как да преминат границата.

Заподозрените за организираното нахлуване, според полицейски източници, са предимно чужди граждани, германци, испанци и италианци, които с различни брошури, написани на арабски, отново се опитват да убедят мигранти масово да се придвижат към границата.

Гръцки полицейски източници заявиха, че заподозрените са с европейски паспорти, като пребивават главно в Гевгелия и ежедневно преминават в Идомени.

Порталът "Кулюз" съобщава, че съществува риск от нови инциденти, защото вчера бежанците отново бяха призовани да се опитат да преминат границата с Македония.

Според информация на някои телевизии „солидарните помощници” обещават на мигрантите да ги снабдят с коктейли Молотов.

В Идомени има над 12 000 бежанци.

#мигранти #Идомени #Гърция #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници