Пресечена е схема за нелегален внос на горива

Пресечена е схема за нелегален внос на горива
ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A


Схема за нелегални доставки на горива е пресечена от митничари при проверка на Граничния пункт "Дунав мост" на влизаща в страната автоцистерна. Превозно средство с полски регистрационни номера е пътувало от Чехия за България с документи за превоз на смазочни масла, съобщава БНР. В тях било посочено, че изпращач на стоката е дружество в Чехия, а като получател е вписана фирма от Литва. Според документите петролните продукти трябвало да бъдат разтоварени в склад в Южна България.

При въвеждането на стоката в страната митничарите на граничния пункт в Русе са поискали от водача да предостави задължителните по закона придружителни документи. След като станало ясно, че такива липсват, както и че няма данни за горивата в митническите регистри, превозваният продукт и автоцистерната са задържани в митницата.

Взетите проби за лабораторен анализ показали, че товарът не е смазочно масло, както е посочено в документите, а дизелово гориво. Количеството задържано гориво е 30 тона, а предотвратената щета за бюджета е в размер на повече от 20 000 лева. На шофьора на товарния автомобил е съставен акт за нарушение.

#горива #митници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници