"Йедиот Ахронот": Руски военни са обстрелвали израелски самолети

"Йедиот Ахронот": Руски военни са обстрелвали израелски самолети
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руските военни сили в Сирия на два пъти са откривали огън по израелски бойни самолети и това е причина миналата седмица премиерът Бенямин Нетаняху да посети Москва в търсене на по-добра координация между двете страни.

Това съобщава в петък влиятелният израелски вестник "Йедиот Ахронот", но без да посочва кога и къде са станали инцидентите, както и дали е имало поражения по израелските самолети.

Освен това израелският телевизионен канал Channel 10 съобщи, че руски боен самолет е бил вдигнат по тревога и се е отправил към израелски военен самолет край средиземноморския бряг на Сирия, но до контакт не се е стигнало.

Няма коментари по тези съобщения от страна на израелските военни, кабинета на Нетаняху или руското посолство в Израел.

Русия започна военната си операция в подкрепа на Башар ал Асад през септември и много бързо израелците потърсиха уточняване с руснаците на комуникациите и правилата за поведение на въоръжените сили и особено на авиацията.

Израeл на няколко пъти бомбардира в Сирия конвои, за които медиите съобщаваха след това, че се предполага, че са пренасяли оръжие, включително иранско, за "Хизбула" в Ливан.

"Йедиот Ахронот" твърди, че за инцидентите първо е говорил с Владимир Путин израелският му колега Рьовен Ривлин при посещението си на 15 март. Тогава руският президент отвърнал, че не знае за подобни случаи.

 

#Владимир Путин #Бенямин Нетаняху #самолети #военни сили #Израел #посолство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници