Борисов: Аз лично поисках от Ирена Коцева да си подаде оставката

Борисов: Аз лично поисках от Ирена Коцева да си подаде оставката
БГНЕС
A A+ A++ A

Аз лично поисках от Ирена Коцева да си подаде оставката. Това каза премиерът Бойко Борисов в Шумен, в отговор на журналистически въпрос относно оставките на Любомир Христов, зам.-кмет по транспорт в Столична община и народния представител от ГЕРБ Ирена Коцева.

Борисов уточни, че сутринта е разговарял със столичния кмет Йорданка Фандъкова и двамата са се обединили около мнението, че зам.-кметът по транспорта Любомир Христов трябва да бъде отстранен, защото това не е първият сигнал за нарушение от него. По думите му, ГЕРБ, парламентарната група, както и кметът на София не носят вина за техните действия.

„Сега вече с подадени оставки всеки един от тях може да си защитава тезата дали е виновен или не”, каза премиерът,цитиран от агенция Фокус. „Недопустимо е, когато ние предлагаме за събота и неделя данък върху служебни коли, върху коли на бизнеса, които не са си платили ДДС да се карат, или т.нар. данък уикенд, от София зам.- кметът да отива в Самоков на гости със служебен автомобил, това е недопустимо, затова и санкциите са възможно най- тежки - отстраняване и от парламента, и от столична община”, каза Бойко Борисов.

Премиерът коментира и очакваната блокада на българската граница около Великденските празници. Бойко Борисов посочи, че ще се срещне с българските превозвачи в опит да се отговори по европейски начин на блокадата на българо-гръцката граница от страна на гръцките фермери по-рано тази година. По думите му, от една страна българските превозвачи са прави, но не е привърженик да се отговаря с подобни действия. „Бих се срещнал с превозвачите и да ги помоля да не предприемат блокада, бих търсил инициатива и с гръцкото правителство да станем гарант”, каза Борисов.

#Борисов #оставки #Ирена Коцева #Любомир Христов #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници