380 хил. лева събра Мая Манолова за пенсионерите за Великден

380 хил. лева събра Мая Манолова за пенсионерите за Великден
БГНЕС
A A+ A++ A

Омбудсманът Мая Манолова пристигна в Стара Загора за закриването на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която е по нейна инициатива, предаде БГНЕС.

„Реших да бъде в Стара Загора, защото сте отличници по събиране на средства и най-много пенсионери ще получат ваучери за храна. Това означава още, че тук има много хора с добри сърца, защото дарението, освен че ще помогне на възрастните хора, показва доброта, съпричастност, и човещина”, обясни Манолова.

По думите й в Старозагорско са събрани над 50 хил. лв., което означава, че над 2500 пенсионери, с пенсии малко над 300 лв., ще получат ваучери от националната кампания.

До момента в кампанията са събрани около 380 хил. лв., които ще бъдат разпределени по общини и ще зарадват 19 000 пенсионери за Великден.

Манолова съобщи още, че ще учреди приз "Добро сърце", за хората, които са се включили в кампанията. Решението за наградата ще бъде на Обществен съвет, но според нея в категорията „Местна власт” кметът на Стара Загора Живко Тодоров е фаворит

#Мая Манолова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници