Берлин: Ситуацията със свободата на словото и пресата в Турция се влошава

Берлин: Ситуацията със свободата на словото и пресата в Турция се влошава
AFP/ Фокус
A A+ A++ A

Ситуацията със свободата на словото и пресата в Турция се влошава. Това се казва в официален отговор на федералното правителство в Германия на въпрос от представителите на „Левите“, даден в навечерието на визитата на канцлера Ангела Меркел, съобщава регионалният вестник Die Rheinische Post. „В сравнение с ноември 2015 г. може да се констатира влошаване на ситуацията“ за журналисти, се казва в документа на Берлин.

В текста се подчертава, че германското правителство със загриженост следи „нарастващите от известно време недостатъци“ в областта на свободата на словото в Турция. По данни на външното министерство в Берлин към момента 29 представители на медиите „са в затвора или задържани под стража“.

Берлин „безропотно“ наблюдава нарушенията на свободата на словото в Турция, твърди депутатът на „Левите“ Севим Дагделен, участващ в парламентарната комисия за външна политика. „Наричайки масираните атаки срещу свободата на изказване на мнение и свободата на пресата в Турция „недостатък“, тяхното значение се омаловажава“, заяви Дагделен.

#Турция #Германия #свобода на словото

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници