Дебатите в Лондон се разгорещяват: За или против ''Брекзит'' ?

Дебатите в Лондон се разгорещяват: За или против ''Брекзит'' ?
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

От едната страна на спора стои бившият кмет на Лондон Борис Джонсън, който подкрепя излизането на Обединеното кралство от блока, казвайки, че сегашната структура на ЕС е обречена да се провали. На противоположно мнение е проевропейският премиер Дейвид Камерън, който предупреди, че излизането на страната от ЕС ще предизвика икономическа рецесия, предаде Voice of America.

В неделя Джонсън сравни ЕС с неуспешните военни кампании на Наполеон и Хитлер, които опитали да консолидират континента под единно правителство. Той обвини ЕС в „опит да направи същото чрез различни методи“. 

Камерън подкрепя противоположната компания.

„Ако на 23-ти юни гласуваме за напускане, ние ще гласуваме за по-високи цени, ние ще гласуваме за по-малко работни места, ние ще гласуваме за по-нисък растеж, ние ще гласуваме за потенциална рецесия“, предупреди британският премиер. След това той цитира данните на финансовото министерство, според които излизането от ЕС ще струва на всяко британско семейство повече от 6000 долара. „Това е последното нещо, от което нашата икономика има нужда“, каза той.

Британците са разделени по въпроса дали да напуснат или да останат в 28-членния политически и икономически блок. Средно последните шест проучвания на общественото мнение показват, че избирателите са разпределени равномерно, с 50 на сто казвайки, че Великобритания трябва да напусне и 50 на сто смятайки, че е по-добре да остане.

#Брекзит #Борис Джонсън #Великобритания #ЕС #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници