За първи път от 18 години в Гърция се увеличават смъртните случаи при катастрофи

За първи път от 18 години в Гърция се увеличават смъртните случаи при катастрофи
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Броят на фаталните пътни инциденти в Гърция се е увеличил през 2015 г., в сравнение с 2014 година. Това е първото покачване на смъртните случаи по пътищата от 18 години, според изследване, проведено от Техническия университет на Крит. За последните 18 години, броят на смъртните случаи при пътни инциденти намаляваше всяка година.

Най-фаталните пътни инциденти са в Атина, докато има някои региони в Гърция, където няма абсолютно никакви смъртни случаи по пътищата съобщава. Въпреки това, се наблюдава спад в „леките“ пътно-транспортни произшествия, като има 101 по-малко пътни инциденти.

На остров Лефкада, 2015 г. е втората поредна година, в която не е имало смъртни случаи по пътищата. В района на Родопите, в Североизточна Гърция, не е имало смъртни случаи по пътищата през 2015 г., когато през 2014 г. е имало осем. 

В допълнение, туристите често наемат автомобили и скутери без лицензи за управление на МПС. В резултат на това има голям брой пътно-транспортни произшествия на тези острови. Островите Додеканези идват на второ място след столицата по смъртни случаи по пътищата.

Закинтос в Йонийско море, популярна туристическа дестинация, има девет смъртни случая през 2015 г. в сравнение със само един през 2014.

#пътни инциденти #Гърция #смъртни случаи #дестинация #МПС #пътища #Атина #автомобили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници