Кристалина Георгиева пристигна в София за Деня на Европа

Кристалина Георгиева пристигна в София за Деня на Европа
Българският еврокомисар Кристалина Георгиева, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, е в България по случай отбелязването на 9 май – Деня на Европа. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, е в България по случай отбелязването на 9 май – Деня на Европа.

Георгиева, заедно с президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, ще участва в откриването на публична дискусия „Пет години България в Европейския съюз. Да предадем идеите на Европа в университета. Изчерпан ли е европейският проект?“, организирана в партньорство с младежкия екип „Европа“, Студентския съвет на СУ, Европейското младежко движение – България. Дискусията ще се проведе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ от 10 часа на 9 май, съобщиха от Представителството на ЕК в България.

В 12 часа комисар Георгиева ще присъства на изпълнението на 30 училищни и общински оркестъра, които ще изпълнят „Одата на радостта“ от Девета симфония на Лудвиг ван Бетовен пред Народния театър „Иван Вазов“.

Програмата на комисар Георгиева предвижда среща дискусия с „Фейсбук“ приятелите й в зала „Александър“ на хотел „Радисън Блу“ от 12:30 часа. Срещата е отворена за широката публика, като единственото изискване за участие е потвърждение на специалната страница на събитието: http://www.facebook.com/events/402299503137271/.

Вечерта, от 19:30 часа, комисар Георгиева ще вземе участие в официалното откриване на фестивала „Дни на европейското кино“ в НДК, зала 1.

#Кристалина Георгиева #Георгиева #еврокомисар #хуманитарната помощ и реакцията при кризи #ЕК #Деня на Европа #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници