Българите в чужбина не са стадо, заяви Десислава Христова

Българите в чужбина не са стадо, заяви Десислава Христова
A A+ A++ A

Всичко беше толкова предвидимо. Това, което направи парламентът, е изключително недостойно и цинично. За някои политици стабилността е по-важна от гражданските права на българите в чужбина. Това каза Десислава Христова от групата „Искам да гласувам“. Тя нарече решението на НС да отхвърли президентското вето върху Изборния кодекс изключително лош знак за цялата общност за българите зад граница, защото освен всичко друго организирането на една секция е обединявало сънародниците ни там по места.

"Гласуването на ветото бе на инат на президента, за да олекотят неговата позиция, защото той застана на страната на разума и на Конституцията", заяви Десислава Христова.

За мен бе неморален начинът, по който ни бяха поставили като страна в спора, беше заглушена нашата позиция от гледна точка на фактите, обясни Христова, запитана дали политическите срещи с българите зад граница са били лицемерни. Тя смята, че срещу всеки гражданин, изразил критична позиция, се води черна пиар кампания и има девалвация на гражданския глас.

"Не можем да се отнасяме към българските граждани в чужбина като към стадо. Приоритет на службите трябва да бъде националната сигурност, а приоритет на Изборния кодекс – гражданските права", убедена е Десислава Христова.

Тя попита защо водещ фактор трябва да са гласовете от Турция и догодина чии гласове ще бъдат ограничени, ако не ни харесва как някой гласува.

#НС #българи #чужбина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници