Посланикът на САЩ: Увеличаваме броя на военните в България, особено на морските тюлени

Посланикът на САЩ: Увеличаваме броя на военните в България, особено на морските тюлени
Според Ерик Рубин САЩ ще помогнат на България да има по-добро военно оборудване. / БГНЕС
A A+ A++ A

Следващата година очакваме сериозно увеличение не само на броя на обученията и ученията, но и увеличаване на броя на звената и екипите от НАТО и други разквартирувани формирования тук в България, защото се планира увеличение на силите разположени по Черноморието не само по линия на САЩ, но по линия на Румъния и НАТО. Така, че да - ще има увеличаване на броя на военните сили, особено на нашите морски тюлени. Това заяви американският посланик Н. Пр. Ерик Рубин, предаде БГНЕС.

Ерик Рубин заяви, че са реализирани успешно редица съвместни тренировки и учения между България и САЩ, и между България и НАТО. „Знам, че това е изключително важен напредък съвместно с подкрепата на НАТО разбира се, защото Черно море ще бъде предизвикателство в бъдеще, а България и Румъния са част от този регион”, каза той. САЩ искат да помогнат на България, за да повиши качеството на съществуващото военно оборудване, а също така и в работата по приобщаването на малцинствата.

Американският посланик похвали младите българи, които са пример за успех и впечатляват с енергията и ентусиазма си. Българското правителство си сътрудничи добре със САЩ, отбеляза Ерик Рубин. „Вашето правителство може да се гордее с постиженията си в редица области - успява да се справя добре с икономическия ръст и с преките чужди инвестиции, а също така с прииждащите бежанци по границите на България, както и с конфликтите, които назряват, т.е. да предприема мерки в очакване на конфликтите, които назряват на Изток и на Запад”, каза той.

Ерик Рубин заяви, че не е лесно когато едновременно има толкова много различни по естество кризи и призна, че има проблеми, които не са били до момента разрешени, но смята, че амбицията за реформа все още е много силна. „Знаем, че стремежът е за постигането на прозрачност, за реформа в съдебната система, за да може да се защитят инвестициите по един изключително прозрачен начин“, заяви той.


#Ерик Рубин #САЩ #НАТО #военно оборудване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници