Попоски: Границата между Македония и Гърция ще остане затворена

Попоски: Границата между Македония и Гърция ще остане затворена
БГНЕС
A A+ A++ A

Границата между Македония и Гърция ще остане затворена, заяви първият дипломат на Македония в интервю за френския вестник "Фигаро", предаде МИА.

По думите му така страната изпълнява съответното решение на Европейския съвет. На констатация на „Фигаро“, че Скопие не е член на ЕС, Попоски посочи, че „понякога сме по-тясно ангажирани с това да спазваме решенията на ЕС, когато сме държава кандидат, отколкото като сме държава членка“. Министърът също така посочва, че евакуирането на лагера в Идомени е най-доброто решение на създалата се обстановка на гръцко-македонската граница. Това решение „ще позволи да се намали напрежението между Скопие и Атина, както и приливът на нелегални мигранти“, изтъкна той. Попоски посочи, че Гърция е тази, която трябва да установи кои са бежанци и кои са мигранти. „За нас всички, които преминават границата със сила, са нелегални“, посочи дипломатът.

По отношение на вътрешнополитическата криза в страната Попоски заяви, че най-добрият начин за излизането от нея са преките избори. Относно пък амнистията на президента Георге Иванов и скандала с подслушванията външният министър заяви, че всички политически партии критикуваха решението на Иванов и парламентът гласува за анулиране на помилванията, а разследването срещу главния прокурор продължава. „Очевидно е, че когато се преминава през толкова сериозна парламентарна криза, това не е добре. Би било наивно да се вярва, че това няма да има последици за нашата кандидатура за НАТО и ЕС. Но ние изпълняваме критериите за членство от преди няколко години, без нашият случай да напредва. Това разпалва политическата криза“, отбеляза министърът. /Границата между Македония и Гърция ще остане затворена, заяви първият дипломат на Македония в интервю за френския вестник "Фигаро".



#Попоски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници