Говорител на ЕК: Управления на Тръмп, Льо Пен и Борис Джонсън са ужасяващ сценарий

Говорител на ЕК: Управления на Тръмп, Льо Пен и Борис Джонсън са ужасяващ сценарий
БГНЕС
A A+ A++ A

Говорител на ЕК нарече „ужасяващ сценарий” възможността Доналд Тръмп, Марин Льо Пен, Борис Джонсън и Бепе Грило да бъдат държавни ръководители.

Мартин Селмар, който е говорител на председателя на комисията Жан-Клод Юнкер, направи изказването в „Туитър”. Юнкер в момента участва на срещата на Г7 в Япония.

„Г7 2017 с Тръмп, Льо Пен, Борис Джонсън, Бепе Грило? Ужасяващ сценарий, който ни показва защо трябва да се борим с популизма”, написа Селмар.

Кандидатът за президент Доналд Тръмп доби популярност с обидни изказвания спрямо мюсюлманите, мексиканците и жените. Льо Пен и Бепе Грило са олицетворение на увеличаващите се крайнодесни политици в страните от Западна Европа като техните Франция и Италия.

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън също често е обвиняван в расизъм и сексизъм, а в момента е един от политиците, които водят кампания за излизане на Великобритания от ЕС. Някои анализатори смятат, че Джонсън може да е следващия премиер на страната, ако консерваторите спечелят още един мандат.

Друг говорител на ЕК, Алекс Винтерстейн, не отговори пряко на въпроса дали мнението на Юнкер съвпада с това на помощника му и заяви, че не иска да влиза в „туитърология”.

„Ключовият момент е, че предизвикателствата ни в рамките на Европа или Г7 имат глобален характер… Не виждам обиди, нито намеса във вътрешните работи на някоя страна, нито в американската кампания, нито в кампанията в Обединеното кралство”, заяви Винтерстейн. По-рано през годината ЕК се ангажира официалните й лица да не участват в кампанията за референдума за оставане на Великобритания в ЕС, който ще се проведе на 23 юни.

 

#ЕК #Доналд Тръмп #Марин Льо Пен #Борис Джонсън #Бепе Грило

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници