По-евтино парно и цени на тока почти без промяна от 1 юли обсъжда КЕВР

По-евтино парно и цени на тока почти без промяна от 1 юли обсъжда КЕВР
БГНЕС
A A+ A++ A
По-евтино парно и цени на тока без промяна - тези предложения на енергийния регулатор ще бъдат подложени на обществено обсъждане днес. Ако идеите на експертите бъдат приети, парното и горещата вода ще поевтинеят средно с 10% заради очаквания нов спад в цената на природния газ, който е основно гориво за повечето топлофикации у нас. Най-сериозно облекчение ще почувстват абонатите в Разград, където планираното намаление е със 16%, следват Враца и Плевен. За София очакваното поевтиняване е 10%, а за Пловдив и Велико Търново - 4%, съобщава Нова телевизия. При тока клиентите на ЧЕЗ няма да усетят никаква промяна в сметките си. За тези на другите две дружества е предвидено поскъпване с по-малко от 1%. Окончателното решение ще бъде взето в края на юни, а новите тарифи трябва да влязат в сила от юли.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4434793/

По-евтино парно и цени на тока почти без промяна от 1 юли - тези предложения на енергийния регулатор КЕВР ще бъдат подложени на обществено обсъждане днес.

Ако идеите на експертите бъдат приети, парното и горещата вода ще поевтинеят средно с 10% заради очаквания нов спад в цената на природния газ, който е основно гориво за повечето топлофикации у нас. Най-сериозно облекчение ще почувстват абонатите в Разград, където планираното намаление е със 16%, следват Враца и Плевен. За София очакваното поевтиняване е 10%, а за Пловдив и Велико Търново - 4%.

При тока клиентите на ЧЕЗ няма да усетят никаква промяна в сметките си. За тези на другите две дружества е предвидено поскъпване с по-малко от 1%. 0,65% е планираното увеличение за потребителите на ЕВН в Югоизточна България. За "Енерго-Про" в Северозападна България е предвидено намаление на цената с 0,91%.

Окончателното решение ще бъде взето в края на юни, а новите тарифи трябва да влязат в сила от юли.

#КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници