Ирисова диагностика

Ирисова диагностика
A A+ A++ A

Иридологията е цяла наука, която изучава ириса на окото. Специалистите в областта предполагат, че по състоянието на ириса може да се съди за състоянието на целия организъм.  Върху ириса може да се изгради карта на целия организъм и по наличието на изменения в структурата на определено място по ириса може да се определи проблемният орган в организма.

Същността на метода е в определяне плътността, целостта и взаимното разположение на ирисовите фибри. Ако те са с нормална структура и разположение, то организмът също би следвало да е здрав. Но ако има участъци, в които фибрите са рехави и са образувани дефекти, то те отговарят на здравословен проблем в определен орган. Изработени са подобни на карти схеми, чрез които се локализира проблемът.

Чрез този метод може да се определи кой орган е уязвим и кой орган има или би имал проблем.

Възможно е също след установяване на здравен проблем на база на ирисовата диагностика да се прогнозира колко дълго ще се провежда лечението за оптимален резултат. Дали излекуването ще настъпи бързо, или организмът е слаб и лечението трябва да е продължително и оздравяването – несигурно.

Интерес представлява провеждането на ирисова диагностика, когато няма сигурни данни за определено заболяване. Така например, ако се установят трофични изменения в ириса на мястото, което схематично отговаря на стомаха, то може да се препоръча провеждане на гастроскопско изследване и така да се установи язвена болест например.

По статия на д-р Аарон Чадуик – специалист по акупунктура, хранене и иридология, Флорида, САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници