Борисов към БСП: Сам ви биех в София, излизах и ви пердашех

Борисов към БСП: Сам ви биех в София, излизах и ви пердашех
„Аз си ви биех вас сам в София, без партия, без нищо. Сам си ви биех в София, излизах и си ви пердашех“, обърна се премиерът към опозицията. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

За пореден път по време на парламентарния контрол премиерът Бойко Борисов и депутати от БСП си размениха остри реплики.

Този път повод стана въпрос на Мая Манолова от левицата, която поиска да разбере как ще се гарантира провеждането на демократични избори в страната, предаде Дарик радио.

Мая Манолова излезе на трибуната и размаха няколко снимки от нейния роден град Кюстендил, където предстоят избори за общински съветници.

На фотосите беше увековечен вицепремиерът Цветан Цветанов, качен върху червен камион по време на митинг в ромската махала в Кюстендил. Манолова показа снимки от Кюстендил и на министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

„Вие съдите по това, което сте правили вие, и искате да ни го пишете на нас“, заяви в отговор премиерът Бойко Борисов.

„Безспорно е, че всички големи градове в България бяха спечелени от ГЕРБ. Винаги сме се уважавали, хубаво е, когато се отправят такива обиди, да знаете, че ГЕРБ рано или късно ще падне и тогава ние по същия начин ще дадем възможност на всичките тези хора да търчат по Брюксел като вас, и да обясняват, че сте купили гласовете и изборите не са честни. Има елементарен феърплей в тази игра, наречена избори. Вие имахте нахалството да обявите Росен Плевнелиев, че е купен президент, и след това изтичахте при него и му казахте колко е хубав. Стига вече. Ние ви бием, където ви хванем“, коментира министър-председателят.

От мястото си в пленарната зала Антон Кутев го репликира с думите: „А в София?“.

„Аз си ви биех вас сам в София, без партия, без нищо. Сам си ви биех в София, излизах и си ви пердашех“, отговори му премиерът.

Бойко Борисов не остави без коментар и снимката на министър Цветанов, която Мая Манолова показа.

„Наистина, имате право, недопустимо е Цветанов да се качи на червен камион. Считайте, че много тежко ще бъде санкциониран на Изпълнителната комисия за това си поведение“, каза през усмивка той.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Мая Манолова #БСП #ГЕРБ #Антон Кутев #София #Кюстендил #Симеон Дянков #Министър на финансите #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници