Дисциплинираните общини ще получават допълнително финансиране

Дисциплинираните общини ще получават допълнително финансиране
Ако дадена община покаже добри финансови резултати, то тя ще има възможност целево да кандидатства за средства, които да разходва само за пътна инфраструктура, каза Тодор Попов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общините с добра финансова дисциплина може да получат допълнително финансиране за капиталови разходи през 2013 г.

Министърът на финансите Симеон Дянков е дал принципно одобрение за предложението, обяви председателят на Сдружението на българските общини Тодор Попов, цитиран от БНР, на първото изнесено заседение на Управителния съвет в Пазарджик.

„Ако дадена община покаже добри финансови резултати, то тя ще има възможност целево да кандидатства за средства, които да разходва само за пътна инфраструктура, защото в крайна сметка това е най-важният приоритет за всички нас“, коментира Тодор Попов.

От Националното сдружение на общините са убедили управителя на ОП „Административен капацитет“ Моника Димитрова през следващата година и половина да бъде реализиран проект за обучение на стойност 5 млн. лв.

„Това е от изключително важно значение с оглед на повишаването на административния капацитет във всички общини. В средата на лятото ще бъдат изготвени указанията. Направихме така, че ние да сме единственият бенефициент, т.е. да няма процедура по обществени поръчки, а да минаваме директно“, обясни Тодор Попов.

#Симеон Дянков #Моника Димитрова #Национално сдружение на общините #Тодор Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници