Затягат контрола в Слънчев бряг, изпращат в курорта и висши служители на МВР

Затягат контрола в Слънчев бряг, изпращат в курорта и висши служители на МВР
БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата засилва контрола в Слънчев бряг, като изпраща там и висши служители на МВР. Те ще работят съвместно с представителите на Агенцията по приходите и другите контролни органи. Мерките са планирани преди месец, но престрелката в комплекса преди две седмици наложи да бъдат ускорени. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи МВР Румяна Бъчварова, цитирана от БНР.

Допълнителното е, че командироваме и на по-високо управленско ниво служители там. Елиминираме всички рискове от зависимости на местно ниво, които хипотетично съществуват. В момента нямаме такива индикации, но и от националната полиция, от ГДБОП и други дирекции, там са командировани служители, които ръководят тези действия, обясни министърът.

Бъчварова подчерта за пореден път, че повод за стрелбата в курорта е бил спор за паркомясто, а причините ще се уточнят при разследването.

Това, че има скандал по повод за паркоместа, е поводът за този конфликт. Причините все още ги изясняваме и се заинтересувах от точното изявление на главния прокурор, който казва, че дали е за паркоместа, или за наркоместа ще се уточни в хода на разследването. Работим по всички линии.

Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че стрелбата в курорта е била провокирана от спорове за територии като източник на доходи от престъпна дейност, а не за паркоместа.

#Слънчев бряг #контрол #Бъчварова #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници