Меркел: Великобритания не може да се надява на същите привилегии като преди

Меркел: Великобритания не може да се надява на същите привилегии като преди
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви пред Бундестага, че Германия е твърдо решена да работи за укрепване на ЕС и да запази близките отношения с Великобритания след референдума в Обединеното кралство, предаде Ройтерс.

"Разбираме колко важно е всички оставащи 27 страни в ЕС да покажат, че са готови и способни да предприемат правилните стъпки напред", каза Меркел в изказването си пред германския парламент.

Тя приветства всички предложения в помощ на укрепването на ЕС, но заяви, че е изключително важно да се избягват всякакви мерки, които може да насърчат и други страни да напуснат. Меркел също така предупреди, че Лондон не може да избира какво да запази в отношенията с ЕС при предстоящите преговори за Брекзит.

Обединеното кралство не може да очаква да има същите привилегии, каквито е имало и преди, каза германската канцлерка, цитирана от ДПА.

"Който напусне семейството, не може да очаква същите привилегии, каквито е имал преди, без да има и задължения".

Меркел заяви, че няма да има никакви обсъждания с Великобритания по рамката за напускане на ЕС, нито официални, нито неофициални, докато Лондон не задейства Член 50 - клаузата за излизане на държава членка от ЕС. "Не трябва големите предизвикателства да остават извън вниманието ни", каза също тя преди двудневната среща на върха на съюза вБрюксел, посветена на решението за Брекзит.

Сред тези проблеми, които не трябва да бъдат изпускани от поглед, Меркел посочи например миграционната криза, предаде ТАСС.

#Великобритания #ЕС #Брекзит #Германия #Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници